top of page
Taidesuunnitelma Tuusulan Asuntomessuille 2020
- Duplio Aalto täyttyi Riika Anundin abstraktilla taiteella

Aloitimme taidesuunnittelun hyvissä ajoin ennen talon valmistumista yhdessä Asuntomessu-perheen Kati ja Sami Aallon kanssa. Vierailin työmaalla useaan otteeseen mittailemassa seiniä ja tutustumassa näkymiin. Sen lisäksi sain käyttööni arkkitehtitoimisto Saika Designin luoman 3d-mallin rakennuksesta, joka helpotti teosten sijoittelun, koon ja muodon suunnittelua.

Käsikädessä sisussuunnitelman kanssa

 

Talon sisustuksen suunnitteli perheen äiti Kati ja hän piti minut ajantasalla materiaali-, kaluste- ja värivalinnoissa. Oli todella hedelmällistä pallotella ideoita ja tutustua samalla perheen arvomaailmaan ja sisustusmakuun. Oli selvää, että perhe ei tingi laadusta ja minimalistisuudesta, eikä toisaalta värikkyydestä ja persoonallisuudesta. Oli saatava mahtumaan samaan pakettiin paljon! Tässä oli haastetta kerrakseen.

Vanhempien huone sai "Huuman"

 

Aluksi vanhempien makuuhuoneeseen oli suunnitteilla värikäs muraali, joka jatkuisi kattoon saakka. Jossain vaiheessa muraali vaihtui kuitenkin isoksi maalaukseksi. Matkan varrella ehdotin lastenhuoneeseen tulostettavaa tapettia ja perhe ihastui heti Euforia-tapettiin. Se valittiin toisen lapsen huoneeseen ja tapetin sävyä säädettiin yhdessä valaisimeen ja mattoon sopivaksi. Toisen lapsen huoneeseen maalasin Ilmapallon ulkoilutus -teoksen, jossa leikitellään abstrakteilla muodoilla. 

Sohvan värinen tilausteos

 

Alakerran olohuoneen teos oli pitkään minulle yhtä kysymysmerkkiä. Sillä aikaa kun muut teokset ja sisustussuunniitelma tarkentui, olohuoneen teos sai odottaa inspiraatiota. Olohuoneeseen oli tulossa todella näyttävän upea samettipintainen ja korallinvärinen sohva sekä viereiseen ruokailutilaan irtokarkkien väriset tuolit ja näyttävä akustiikkateos valaisimineen. Tiesin, että teokselta odotetaan paljon. Näyttävän sohvan viereen, päätin lähteä maalaamaan vähintään yhtä näyttävää teosta. Silti teoksessa piti olla rutkasti herkkyyttä. 

Upean judend-kodin taidesuunnitelma

Taideteokset ja -suunnitelma Riika Anundi, stailaus Riina Lindqvist (Alkovi Sisustus Oy), kuvat Emilia Anundi

Taidesuunnitelmassa keskityttiin talon arkkitehtuuriin, sisustukseen, historiaan ja toki asukkaiden toiveisiin ja tarpeisiin. Suunnitelma tehtiin ottaen huomioon kokonaisuus. Taidesuunnitelma pitää sisällään useita maalauksia sekä pieniä veistoksia ja kattaa koko kodin olohuoneesta makuuhuoneeseen ja keittiiöön. Uusien teoksien lisäksi suunniteltiin paikat perheen jo olemassa oleville teoksille, sekä nostettiin taulu tv seinälle. Asunnon stailaaja Riina Lindqvist rikastutti kodin tunnelmaa pehmeillä materiaaleilla ja pienillä asetelmilla. Häneltä perhe sai myös arvokkaita neuvoja kalusteiden ja viherkasvien sijoitteluun. Riina valitsi makuuhuoneen sängylle mm. Riikan taidetyynyt. Riina uskalsi ehdottaa myös Riikan taidetuolia perhee olohuoneeseen. Nyt olohuoneen aitiopaikalla on oiva lukupaikka, jollaista ei ole kenenkään muun kotona. Riika Anundin Euforia-kuosilla verhoillun Askon Harlekiini-tuolin on entisöinyt Verhoomo Liina.

Originaalien taideteosten lisäksi pariskunnan korkeaan makuuhuoneeseen teetettiin keltaisen okranvärinen akustiikkalevy Riikan taidekuosilla. Akustiikkalevyn sekä tekstiilit tyynyihin ja nojatuoliin on tulostanut Arazzo.

Kiinnostuitko taidesuunnitelmasta?

Ota yhteyttä ja kerro minkälaisia toiveita ja tarpeita sinulla on? 

 

riika@riinu.fi

bottom of page