Taidesuunnitelma Tuusulan asuntomessuille 2020
- Duplio aalto täyttyi Riika Anundin abstraktilla taiteella

Aloitimme taidesuunnittelun hyvissä ajoin ennen talon valmistumista yhdessä Asuntomessu-perheen Kati ja Sami Aallon kanssa. Vierailin työmaalla useaan otteeseen mittailemassa seiniä ja tutustumassa näkymiin. Sen lisäksi sain käyttööni arkkitehtitoimisto Saika Designin luoman 3d-mallin rakennuksesta, joka helpotti teosten sijoittelun, koon ja muodon suunnittelua.

Käsikädessä sisussuunnitelman kanssa

 

Talon sisustuksen suunnitteli perheen äiti Kati ja hän piti minut ajantasalla materiaali-, kaluste- ja värivalinnoissa. Oli todella hedelmällistä pallotella ideoita ja tutustua samalla perheen arvomaailmaan ja sisustusmakuun. Oli selvää, että perhe ei tingi laadusta ja minimalistisuudesta, eikä toisaalta värikkyydestä ja persoonallisuudesta. Oli saatava mahtumaan samaan pakettiin paljon! Tässä oli haastetta kerrakseen.

Vanhempien huone sai "Huuman"

 

Aluksi vanhempien makuuhuoneeseen oli suunnitteilla värikäs muraali, joka jatkuisi kattoon saakka. Jossain vaiheessa muraali vaihtui kuitenkin isoksi maalaukseksi. Matkan varrella ehdotin lastenhuoneeseen tulostettavaa tapettia ja perhe ihastui heti Euforia-tapettiin. Se valittiin toisen lapsen huoneeseen ja tapetin sävyä säädettiin yhdessä valaisimeen ja mattoon sopivaksi. Toisen lapsen huoneeseen maalasin Ilmapallon ulkoilutus -teoksen, jossa leikitellään abstrakteilla muodoilla. 

Sohvan värinen tilausteos

 

Alakerran olohuoneen teos oli pitkään minulle yhtä kysymysmerkkiä. Sillä aikaa kun muut teokset ja sisustussuunniitelma tarkentui, olohuoneen teos sai odottaa inspiraatiota. Olohuoneeseen oli tulossa todella näyttävän upea samettipintainen ja korallinvärinen sohva sekä viereiseen ruokailutilaan irtokarkkien väriset tuolit ja näyttävä akustiikkateos valaisimineen. Tiesin, että teokselta odotetaan paljon. Näyttävän sohvan viereen, päätin lähteä maalaamaan vähintään yhtä näyttävää teosta. Silti teoksessa piti olla rutkasti herkkyyttä. 

 

Kiinnostuitko taidesuunnitelmasta?

Ota yhteyttä ja kerro minkälainen tila vaatii suunnittelua?

Riika Anundi

riika@riinu.fi